Hvordan aflives dræbersnegle?

Når du har indsamlet og fanget dræbersnegle, skal sneglene aflives, så de ikke længere kan gøre skade på din have. 

Kogende vand

Den mest humane og effektive måde at aflive dræbersnegle på, er at hælde rigelige mængder kogende vand over dem. Placer sneglene i en sort murerspand, og hæld nogle liter kogende vand ned til dem. Det sikrer dem en hurtig død, da de opløses helt. Det ser ikke så lækkert ud nede i spanden, da du får en hel spand “sneglesuppe”. 

Efterfølgende er det vigtigt at skille dig af med resterne, og sørge for at det ikke er tilgængeligt i haven. Døde dræbersnegle vil tiltrække flere dræbersnegle, så sørg for at grave et stort hul, og smid resterne derned. Skyl spanden med vand, og den er klar til næste indsamlingsrunde.

Skær sneglene over

Du kan også aflive dræbersneglene ved at klippe eller skære dem midt over. Du er her slet ikke i tvivl om at de dør, da indmaden “vælter” ud af dem. Sørg for at skære sneglen over lige omkring åndehullet, da den så dør hurtigst muligt. Til formålet kan du bruge en skovl, en grensaks, en kniv, et hakkejern eller lignende.

Aflivningen efterlader sneglen, og du bør helst grave efterladeskaberne ned, så det ikke tiltrækker flere dræbersnegle.


Frys sneglene ned

Du kan også vælge at aflive sneglene ved at fryse dem ned. Put en stak dræbersnegle i en frostpose, luk den med en knude, og put posen i fryseren. Næste dag kan du tage posen med de døde snegle, og putte den i skraldespanden.

Brug de døde snegle som lokkemad

En effektiv måde at fange dræbersnegle på, er at bruge døde dræbersnegle som “lokkemad”. Hvis du ikke fjerner de døde snegle, vil de tiltrække andre dræbersnegle. Så hvis du har tid til at holde øje med dem, kan du lade nogle snegle blive liggende, og så vende tilbage senere for at tage dig af eventuelle kannibaler.

Sådan afliver du ikke dræbersnegle

Der findes også nogle hyppigt bruge metoder, men som ikke afliver sneglen mest skånsomt. Disse anbefales derfor ikke.

Salt

Dræbersnegle kan ikke tåle salt, og kan derfor bruges til at aflive sneglene. Denne metode anbefales dog ikke, da sneglene lider en langsom og smertefuld død.

Drukning i øl

Ølfælder og lokkefælder med væske i, kan bruges til at fange dræbersnegle. Sneglene vil blive lokket til af eks. øl, kravle ind i fælde og drukne i øllet. Læs mere her.