Godkendte sneglemidler i Danmark

På det danske marked, findes der en række sneglemidler til dræbersneglebekæmpelse. Vil du bruge et sneglemiddel, bør du vælge et middel, som er godkendt af Miljøstyrelsen.

Sneglemidler kommer i mange varianter. Alle med det formål, at udrydde dræbersneglene, hvor de er uønsket.

Nogle er dog bedre end andre. Og af samme årsag har Miljøstyrelsen godkendt en række produkter, som bør bruges til dræbersneglebekæmpelse i danske haver og landbrug.

Undgå ulovlige midler fra udlandet

Køber du sneglemidler i udlandet, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle midler, som er lovlige herhjemme. I eks. Tyskland, der der købes midler med stoffet metaldehyd i. Disse er ulovlige i Danmark.

Metaldehyd er en nervegift, og kan i store mængder, være livsfarlige for andre dyr og mennesker. Sneglemidlerne er ofte tilsat et lokkemiddel, så sneglene tager det. Men der findes eksempler på at hunde, også har spist den uddryssede gift, for derefter at blive akut syge.

Sneglemidler med metaldehyd er ulovlige at bruge i Danmark.

Ja faktisk, er det ulovligt at bringe både bekæmpelsesmidler til både dyr og ukrudt ind i Danmark. Det være sig både medbragt og købt på udenlandske webshops.

Vælg et godkendt sneglemiddel

Vælger du et af de godkendte midler, vil det i Danmark indeholde stoffet ferrifosfat. Det er det eneste godkendte aktivstof, og er uskadeligt for de fleste andre dyr end snegle. Sneglemidlerne vil derfor ikke være skadelige for husdyr, og øvrige pattedyr, der færdes i haven.

Hvordan kan man se at midlet er godkendt?

Hvis du vil se om midlet er godkendt til brug i Danmark, skal du kigge nærmere på etiketten på emballagen. Her skal der stå at produktet overholder Miljøministeriets bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler.

Godkendte sneglemidler

Herunder finder du en liste over en række sneglemidler, som er godkendt i Danmark af Miljøstyrelsen.

Kilder
Miljøstyrelsen
Bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen
Positivlisten – Godkendte pesticider i Danmark