Sneglefanger

Ind i mellem støder man på redskaber og tilbehør i discount-supermarkedernes kampagne-afdelinger (rode-afdelinger). For nyligt fandt jeg en snegle fanger til 20 kr hos Rema 1000. Den måtte afprøves.

Sneglefanger til dræbersnegleSom en del af at drive denne hjemmeside, prøver jeg jævnligt forskellige typer sneglefælder. Med bopæl ikke langt fra skov og eng, har jeg en evig kamp med dræbersneglene, og derfor en perfekt have til at teste sneglefangere af.

Støder jeg på en ny fælde, skal den prøves af. Og ind i mellem finder man nogle billige snegle fangere hos discountkæderne.

Snegle fanger til 20 kr

I Rema 1000 er det blevet tid til havekampagne. Og her fandt jeg en ny sneglefælde. Snegle fanger, hedder den bare.
Som oftest er det en plastikdims, som fungerer som ølfælde. Men prøves skulle den da.

Faktisk indeholder kassen hele 2 fælder. Så 10 kr stykket. Det er da til at overkomme.

Simpel snegle fanger

Princippet er yderst simpelt. En lille beholder og et tag, så det ikke regner ned i fælden. I fældes hældes der en sjat øl, og så skal den ellers bare hen og stå på et snegleramt sted.

Sneglene vil lokkes til af øllet, kravle op i fælden. De kan herefter indsamles og aflives.

Ingen tvivl om at det virker.

Sneglefanger fra Rema 1000

Et par MEN’er til fælden

Jeg har et par enkelte MEN’er til denne sneglefanger. Trods den åbenlyse evne til at fange snegle, så er der efter min mening, et par uhensigtsmæssigheder i designet.

Den er for lille. Den fylder ikke ret meget, der kan ikke være så mange snegle i, som andre lignende fælder.

Åbningen er for stor. Der er god plads til at sneglene kan komme ned i fælden. Men også så god plads at mange af de gode snegle (med hus), også kan komme ned i fælden.

En smallere åbning vil kunne minimere antallet af snegle med hus der lokkes ind, mens dræbersneglene sagtens kan finde ind alligevel.

Og så en lille sjov ting. På emballagen er der et billede af 2 snegle. Den ene er en leopardsnegl. Som er en af havens nyttedyr, og bør ikke udryddes. Producenten bør måske ligge tjekke op på dette! 😉