Sneglehegn

Sneglehegn kan være effektive til at holde dræbersnegle væk fra køkkenhaven eller havebedet, eller hjælpe dig med at holde sneglebestanden i haven nede.

Hvad er et sneglehegn?

Et sneglehegn er en simpel form for sneglesikring. En anordning udformet på en speciel måde, så sneglene ikke kan kravle hen over det. Hegnet kan bruges til både afskærmning af bede, køkkenhave, kompostbunke eller hele haven.

Sneglehegn

Hvordan virker et sneglehegn?

Sneglehegn er typisk en metalplade på ca. 30 cm, hvor toppen er bukket ned i en vinkel på 45-55 grader. Fra siden ligner hegnet mest af alt et 1-tal. Denne udformning gør det stort set umuligt for dræbersneglene at passere hen over, og derfor er hegnet et effekt våben i bekæmpelsen af dræbersnegle i haven.

Sneglehegnet sættes ca. 10 cm ned i jorden. Hegnet skal vende med bukningen ud mod de sted, hvor sneglene kommer fra.

Du skal være opmærksom på samlingerne, og sørge for at der ikke er sprækker eller huller, som sneglene kan komme igennem. Tænk også over at det jo både er voksne og infantile snegle det drejer sig om. Så der må ikke være åbninger af nogen art, da de små snegle ikke skal bruge meget plads.

Som en ekstra forhindring mod de helt små snegle, kan du smøre en bane brun sæbe på indersiden af knækket.

Sneglehegn beskytter køkkenhaven

Et af de steder hvor hegnet er rigtigt effektivt, er steder hvor du kan lave et indelukke, med hegn hele vejen rundt. De lader sig typisk ikke gøre med hele haven, men din køkkenhave er mere realistisk at hegne ind.

Ved at sætte hegn op hele vejen rundt om køkkenhaven, kan du holde sneglene fra salaten, krydderurterne og hvad du nu ellers har i din køkkenhave.

Sneglehegn til højbede

Lige som køkkenhaven, er sneglehegn også gode til højbede i haven. Det er typisk mindre bede, som nemt kan hegnes ind med sneglehegn i stedet for eks. træ. Jordbærbedet er et yndet mål for dræbersnegle, og du kan derfor sikre dit højbed med jordbær med hegn hele vejen rundt om.

Afskærmning og sneglesikring af haven

Indhegning af hele haven, kan være lidt voldsomt. Men indhegning af den ende ende af en have, kan også være ganske effektivt. Specielt for dig der bor i nærheden af et skovområde, kan det være med til at sænke bestanden af dræbersnegle i haven. Ved at placere sneglehegnet ud mod den ende der vender mod skoven, forhindres mange af sneglene i at kravle ind i haven. Ganske vist kan de kravle rundt om sneglehegnet, men antallet vil være meget mindre, end hvis de havde fri passage ind til din have.

Hvor kan jeg købe sneglehegn?

Sneglehegn kan købes i de fleste havecentre og plantecentre. Større byggemarkeder som Bauhaus, XL Byg, Stark osv. har typisk også sneglehegn, eller kan skaffe det hjem til dig.

Du kan også købe sneglehegn og sneglekanter i både metermål og færdige højbede via vores webshop.


Hjemmelavede sneglehegn

Du kan sagtens selv lave et hegn til at forhindre sneglenes passeren.

Et af de mest simple hjemmelavede sneglehegn er et lille plasthegn med kobbertape på. Du kan f.eks. købe en rulle bedafgrænsning i plastic, og så sætte et par baner kobbertape på øverst på den ene side. Sneglehegnet sætter du så op rundt om det ønskede bed, med siden med kobbertape ud mod det sted sneglene kommer fra. Kobberet skulle så gerne forhindre sneglene i at passere hegnet.

Har du et højbed i træ, kan du også selv montere en forhindring på denne. Bare husk at vinklen gerne skal ligge mellem 45-55 grader, for at sneglene ikke skal kunne passere.

En stor kobber ring rundt om en hel plante, er også et glimrende sneglehegn.

Elektrisk sneglehegn

Sneglehegn fås også i elektriske udgaver, hvor der ledes strøm igennem hegnet. Typisk vil der være indvævet eller påsat kobbertråde i sneglehegnet, hvor der vil ledes en svag strøm igennem.

Strømmen er dog rigeligt effektivt til at tage livet af de snegle, som forsøge at kravle hen over det.

Elektriske sneglehegn kan købes på nettet, eller i velassorterede have- og plantecentre.

Tilgroede sneglehegn virker ikke

Tilgroede sneglehegn virker ikke

Pas på bevoksningen omkring hegnene

Sneglehegnene er effektive, men kun så længe der ikke er andre måder for sneglene at passere på. Det er derfor vigtigt at du tjekker hegnene i gennem jævnligt, og tjekke for bevoksningen omkring hegnene. Højt græs og anden bevoksning der berører eller hænger ind over hegnet, kan betyde at sneglene kan komme ind i haven ad den vej.

Ferramol sneglegift i indhegningen

Når du har sat dit fine nye sneglehegn op, kan du med fordel drysse lidt Ferramol Sneglegift ud, inde i indhegningen. Der kan være snegle i jorden, gemme sig små snegle eller æg, og ved at anvende Ferramol, kan du sikre dig at de eksisterende snegle ikke gør skade og formerer sig.

Sneglestop

Sneglehegn kaldes også visse steder for sneglestop. Men sneglehegn er det mest udbredte betegnelse for sneglesikring med hegn.