Ølfælder til dræbersnegle

Der findes en række effektive fælder til dræbersnegle. Nogle af de mest effektive er ølfælder, som tiltrækker sneglene, hvorefter de drukner i øllet i fælden.

Ølfælder er effektive, da øl er et særdeles fremragende lokkemiddel til dræbersnegle. Fælderne findes i et utal af varianter, men fældes for alle er at øllet skal lokke sneglene ind i fælden, hvorefter sneglene skal gå til grunde, typisk ved at de drukner i øllet.

Sådan virker en ølfælde

Ølfælderne er typisk ganske simpelt indrettede, da det ikke kræver den vilde teknik for at fange snegle. Flere typer fælder er plastikbokse, som har huller i siderne, så sneglene kan kravle ind i fælden. Fældens indretning består typisk af nogle kar, hvor øllet hældes i. 1-2 cm øl er typisk rigeligt pr. kar i ølfælden.

Ølfælden opsættes i områder, hvor du har problemer med mange dræbersnegle. Det kunne være køkkenhave, i drivhuset eller ved kompostbunken.

Lad nu fælden stå en dag eller to, og tag derefter et kig om der skulle være gevinst. Står fælden et sted med mange snegle, vil du næsten med garanti finde snegle i din ølfælde.

Fælden kan sagtens stå flere dage, afhængigt af hvor mange dræbersnegle der er gået i den. Er den fyldt allerede efter en nat, må du få den tømt, og fylde den op med øl på ny. Ellers tøm og skift øllet efter behov. Ligger der døde snegle i øllet i lange perioder, vil forrådnelsesprocesser osv gå i gang. Det er ikke så lækkert.

Husk at det ifg. dansk lovgivning er ulovligt at aflive dyr (også snegle) ved drukning.

Snegle er ikke ølkendere

Dræbersneglene er heldigvis ikke ølkendere, så du behøver ikke købe de dyre dråber til dem. Den billigste øl fra dit lokale discountsupermarked er rigeligt god til at lokke dræbersneglene til.

Finder du en gammel øl hjemme gemmerne, er den også helt og aldeles anvendeligt til brug i sneglefælder.

Hvor kan du købe ølfælder?

Du kan købe sneglefælder til øl i alle byggemarkeder og havecentre. Typisk vil du også kunne finde sneglefælder i varehuse og hos nogle lokale supermarkeder og købmænd. Hvilken type fælder du kan købe varierer lidt. Skal d ud i specialfælder og avancerede fælder, må du typisk online og købe ølfælderne i en webshop.

Eksempler på ølfælder

Ølfælder kommer i alverdens afskygninger. Herunder kommer nogle eksempler på ølfælder.