Saml snegleæg i efteråret og få færre snegle næste år

Efteråret er sæsonen, hvor du med fordel kan gøre en aktiv indsats for at fjerne snegleæg i din have. Så får du færre dræbersnegle at bekæmpe næste år.

Hvis du gerne vil minimere antallet af dræbersnegle i din have, er det nødvendigt at gøre en aktiv indsats løbende hen over året. Nogle perioder kræver større indsats end andre, da de voksne snegle er mest synlige i fugtige perioder.

Efteråret er en god tid til at bekæmpe den næste generation af dræbersnegle. 

Ved at indsamle sneglenes æg, og destruere dem, kan du formindske antallet at nye dræbersnegle i den nye havesæson. Hver snegl kan lægge op mod 400 æg, så der er god grund til at slippe af med dem. Det er derfor bare med at komme ud i haven, og lede efter æggene.

Hvordan ser dræbersnegleæg ud?

Dræbersneglenes æg er små hvide eller gullige æg på ca. 3-4 mm. Snegleæggene skifter typisk farve jo ældre de er, og vil være mere gullige og matte. Snegleæggene kan også kendes ved at de ligger i klumper på omkring 30 æg.

Det er nemt at forveksle dræbersneglens æg med andre snegles æg. Snegle, som er gode at have i haven. Finder du snegleæg af samme størrelse, som er helt gennemsigtige eller mere geléagtige, skal du ikke destruere dem. De tilhører snegle der ikke gør skade.

Tag evt. et kig på naturstyrelsens bestemmelsesnøgle til snegleæg.


Her skal du lede efter snegleæg

DræbersnegleægNår du skal kigge efter dræbersnegleæg i haven, skal du gå efter de fugtige og skyggefulde steder i haven. Sneglene lægger gerne deres æg lige under jordoverflade eller under visne blade og løv. Kig også efter i kompostbunken, og under krukker, træ, sten og andre ting som ligger i haven.

I drivhuset bør du også kigge under plasten i dine plantesække, og under kapillærkasserne, hvis du bruger sådan nogen.

Sådan destruerer du snegleæg

Når du har samlet snegleæggene ind, er det tid til at destruere dem. Du kan skaffe dig af med dem på flere måder. Har du samlet dem ind i en spand, kan du hælde kogende vand over dem. Så går de til straks. 

Sprit er også effektivt, og du kan hælde en sjat sprit ned i et syltetøjsglas, og lægge æggene ned i.

Æggene kan også kvases med en skovl, eller en sten. 

Eller du kan samle snegleæggene ind i en pose, som du binder knude på, og smider ud med dagrenovationen.

Snegleæggene overlever frosten

Dræbersneglenes æg kan normalt godt overleve en dansk vinter, og det er derfor nødvendigt at finde og destruere dem, for at minimere antallet af nye snegle næste år.

Få hjælp af dræbersneglens naturlige fjender

I din kamp mod dræbersneglene, kan du passende få hjælp fra naturens side. Der findes en lang række dyr, fugle og insekter, som gerne spiser sneglenes æg. Ved at gøre plads til dem, og give dem gode forhold i haven, vil de naturligt slå sig ned eller besøge haven, og kan på den måde hjælpe dig med bekæmpelsen.

Du kan læse mere om dræbersneglens fjender her.

Læs mere om indsamling af dræbersnegle.

Overvejer du jordvarme? Se hvordan du får jordvarme her.