Elektrisk sneglehegn til højbed

Døjer du med problemer med dræbersnegle i dit højbed? Så skal du måske overveje et elektrisk sneglehegn, der kan holde sneglene ude.

Et elektrisk sneglehegn er effekt til forebyggelse af dræbersnegle i højbede. Sneglene kan ikke tåle strømmen, og vil derfor enten blive ledt væk fra dit højbed, eller gå til grunde i forsøget på at krydse strømføringen i hegnet.

Hvordan virker et elektrisk sneglehegn?

Princippet for et elektrisk sneglehegn er ret simpelt. Rundt om dit højbed monteres der to strømførende tråde. Disse forbindes til en strømgiver. Trådene sidder så tæt på siderne af dit højbed, at sneglene ikke kan kravle under dem.

Når sneglene forsøger at komme forbi strømtråden, vil de enten blive afskrækket og ledt væk fra højbedet, eller gå til grunde i forsøget på at passere strømføringen.

Gør-det-selv hegn eller færdigkøbt løsning?

Du kan vælge selv at lave dit elektriske sneglehegn, eller købe en færdig pakke, som kan installeres på dit højbed.
Den færdigkøbte løsning er selvfølgelig det nemmeste. Her køber du en pakke der indeholder strømgiver og hegnstråd. Denne monteres let på rammen på dit højbed.

Gør-det-selv-løsningen kræver at du køber en separat strømgiver. De kan ofte købes i byggemarkeder, landbrugsbutikker eller i webshops. Har du lidt teknisk snilde, kan du også bruge 9V batterier, eller en aflagt transformator fra en juletræskæde.

Så skal du have fat i noget strømførende hegnstråd. Dette monteres rundt om højbedet, så tæt på rammens overflade, at sneglene ikke kan kravle under, uden at komme i berøring med dem. Til det skal du bruge nogle små strømklemmer/muffer. De kan købes samme sted som strømgiveren.

Tråden føres to gange rundt, med kort afstand mellem, så sneglene kan komme i berøring med begge to samtidigt, hvis den vil op i højbedet.

Tips til dit elektriske sneglehegn

  1. Undgå at blade og afgrøder hænger henover dit elektriske hegn. Sneglene vil kunne bruge bladene som bro ind til dit højbed, og dermed omgå din beskyttelse.
  2. Har der været snegle i dit højbed, kan du bekæmpe disse med sneglegift.
  3. Husk at slutte for strømmen i dit elektriske sneglehegn, når du arbejder eller vander.