Indsamling af dræbersnegle

En af de mest effektive metoder til at bekæmpe dræbersnegle på, er ved at indsamle og derefter aflive dem. Indsamling skal ske fra forår til efterår.

Indsamling af dræbersnegle er effektivtDer findes mange slags fælder og metoder til bekæmpelse af dræbersnegle. Men noget af det mest effektive, er stadigvæk manuel indsamling. Her kan du virkelig gøre noget der virker, med en ihærdig indsats gennem hele sæsonen.

Hvorfor indsamle dræbersnegle?

Det er meget simpelt. Hver voksen dræbersnegl kan lægge op til 400 æg. Så hvis ikke du bekæmper dem, vil bestanden meget hurtigt kunne tage overhånd. Så regnestykket er ret simpelt.

Indsamler du 10 snegle hver dag, er det op til 4.000 færre snegle. 100 snegle. 40.000. Du kan selv fortsætte.

Start med at samle snegle i foråret

Du kan indsamle dræbersnegle i hele sneglesæsonen, som løber fra foråret til efterår. Det er vigtigt at komme i gang tidligt på sæsonen. Her snakker vi marts/april, hvor de små snegle begynder at dukke frem.

Jo flere du kan tage nu, jo bedre senere på sæsonen. Og så tager du dem også inden de er store nok til at formere sig, og gemme deres æg hvor de kan være svære at finde.

Hvordan indsamler du sneglene?

Manuel indsamling af dræbersnegle er såre simpelt. Bevæbn dig med en spand og en lille haveskovl. Og så er det ellers bare i gang med en runde.

  • Gå en tur rundt i haven, lige før det bliver mørkt. Sneglene kommer frem når duggen falder.
  • Regnvejr er sneglevejr. Tag regntøjet på, og gå en tur i haven. Den megen fugt, får Sneglene til at komme frem.
  • Læg et bræt ud på græsplænen. Brættet vil fungere som skjulested for sneglene. Løft brættet, samlet Sneglene, og læg så brættet tilbage igen.
  • Sneglene har nogle favoritsteder og planter. Kig efter i højt græs, hosta, solsikke og grøntsager i både køkkenhave og drivhus.

Hvordan afliver du dræbersneglene?

Den hurtigste og mest effektive måde til at aflive dræbersneglene på, er ved at overholde med kogende vand. Saml dem op i en plastspand, og sæt elkedlen i sving. Hæld vandet på, og lad det stå 5 min. Så er det overstået.

Der findes andre måder til aflivning af dræbersnegle på, men anbefalingen herfra er kogende vand.

Saml snegleæg

Ligesom du skal indsamle dræbersnegle, kan du også med fordel indsamle deres æg. Læs mere om indsamling af snegleæg her.